Nagy fáradtság, ha mononucleosis?

Felelős egy nagy, általános fáradtság, torokfájás, a “betegség, a csók” jóindulatú a legtöbb esetben. Azonban fertőző mononukleózis néha vezethet szövődmények a felnőttek. Pont.

Csók betegség

Mononucleosis egy vírusos fertőzés jellemzi, hogy rendkívül magas a koncentráció, a limfociták Csók betegség(mononukleáris fehérvérsejtek) a véráramba. A kórokozó benne van a “Epstein-Barr-vírus” a herpesz család . Kevésbé fertőző, mint a hideg vírus , könnyen továbbíthatók a személyenként nyál során egy puszit a szájára. De nem ez az egyetlen módja annak, hogy fertőzött: te is szerződést a vírus által megosztás az evőeszközök vagy élelmiszer a fertőzött személy, például. Vannak olyan esetek is, a fertőzés során egy vérátömlesztés, de nagyon ritkák.

Első fertőzés: mononucleosis nem rendszeres

Amikor a vírus behatol a szervezet, marad egy életen át. Viszont, a legtöbb alkalommal, Epstein-Barr vírus nem okoz semmilyen fertőzés, különösen gyermekkorban: 5 évesen, majdnem 50% – a gyerekek már a vírus hordozói szenvedés nélkül semmilyen probléma. Másrészt, amikor az első Epstein-Barr-vírus fertőzés fordul elő serdülőkorban vagy a felnőttek, mononucleosis fordul elő, az esetek 50%. Senki sem tudja pontosan, miért a betegség alakul ki egyik ember a másik felett. De egy dolog bizonyos: hogy kiváltja, mononucleosis, vagy nem, az első Epstein-Barr-vírus-fertőzés lesz mentesít a hátralévő életedben a betegség ellen. C ‘ valóban ugyanaz az elv, mint a bárányhimlő: a szervezet szintetizálja antitestek specifikus, hogy a vírus. Becslések szerint 90% – a több mint 40 éves korig ellen immunizált fertőző mononukleózis.

Milyen tünetei vannak a mononucleosis?

Általában a gyermek nem a tünetek, vagy a tünetei olyan enyhe (egy kis láz, torokfájás), hogy észrevétlen marad, vagy össze vannak zavarodva, egy kis influenza . Másrészt, a tünetek kifejezettebb, a serdülők, felnőttek. Ezek általában:

 • Heves láz (39 ° C-40 ° C) egy-két hétig,
 • A hidegrázás,
 • A fáradtság (általában 2 hét, 1 hónap)
 • Csökken az étvágy,
 • a torokfájás ,
 • Fájdalmas nyelés, mert a mandulák, mirigyek, a torok nagyon duzzadt,
 • A fejfájás ,
 • Az fáj.

Diagnózis, kezelés

Diagnózis, kezelésEgyszerű auscultation, valamint egy gyűjtemény a váladék a torkát hely a pályán, a mononucleosis: egy vérvizsgálat megerősíti a diagnózist. Más vérvizsgálat lehet kért, hogy ellenőrizze, hogy a máj nem befolyásolja a vírus. Mivel a kezelés célja csak a tünetek enyhítésére, a legtöbb esetben, beleértve az ibuprofen, paracetamol ellen, fájdalom, láz. A munkabeszüntetés (vagy az iskola hiánya) van szükség, ha a tünetek nagyon letiltása. Pihenj, amennyit csak lehetséges, hidratálja elég, hogy enyhítse a vízveszteség miatt láz!

Mi az evolúció, a betegség ?

Az esetek többségében, mononucleosis spontán gyógyul 3-4 héten belül. Szövődmények nagyon ritkán befolyásolják-e az immunszupprimált felnőttek. Sürgősen forduljon, ha:

 • Van, sárgaság (a kockázata a hepatitis, azaz májgyulladás),
 • Nem kapsz levegőt (a mandulák is duzzadt, valamint gátolják a folyosón a levegő),
 • Van, merev nyak (kockázati agyhártyagyulladás),
 • Van, szívdobogás , tachycardia, és / vagy mellkasi fájdalom (kockázatot, szívizomgyulladás, gyulladás a szívizom),
 • Szenved, erős hasi fájdalom, a gyomrom nehéz (kockázat, a törés, a lépben, a sebészeti sürgősségi).

Amíg ők gondoskodnak a gyors, ezek a szövődmények rendszerint kezelt nagyon jól vagy gyógyszeres kezelés (antibiotikum esetén bakteriális overinfection), vagy a műtéti eljárás (abláció a lépben) (lehet normálisan élni anélkül, hogy ez a szerv) .

Vigyázat ellen aszpirin, bizonyos antibiotikumok

Aszpirin soha nem adott, a gyermekek, illetve serdülők 16 év alatti abban az esetben, vírusos fertőzés miatt alacsony a kockázata a Reye szindróma (egy betegség okozhat potenciálisan végzetes agyi károsodás). Másrészt, a penicillin-alapú antibiotikumok kedvét során mononucleosis, mert gyakran, mert a megjelenése egy nagy bőrkiütés.

Elkerüljék a fertőzést

Elkerüljék a fertőzéstNehéz, hogy megvédd magad az Epstein-Barr vírus, de ne szennyezze a többi ember, ha mononukleózis. Nem megcsókolni senkit a számat, miközben a betegség, ne megosztása a evőeszközök, poharak, edények, élelmiszer vagy üdítős doboz … Egyéb óvintézkedések: a tüsszentés a fold a könyökét, majd mosson gyakran kezet. Végül, várjon legalább 6 hónappal ha szeretné, hogy vért adni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *